Site-ul BuzzFeed atrage atentia asupra unei activitati care a inceput sa capete amploare pe internet in ultimul timp: "fusking-ul".
Cu ajutorul unui mic truc, orice persoana iti poate vizualiza toate pozele publicate pe site-ul Photobucket, chiar daca acestea sunt protejate cu parola.
Daca
lasam la o parte discutiile despre etica persoanelor care apelaza la
"fusking", putem remarca faptul ca acest proces este de-a dreptul
ingenios.
Fiecare poza publicata pe Photobucket are un "URL" unic, pentru ca utilizatorilor sa le fie mai usor sa isi trimta fotografii intre ei, cu ajutorul acelui "link".
Photobucket
este organizat in asa fel incat, chiar daca ai restrictionat accesul
asupra unui album prin intermediul unei parole, sa poti trimite un link
al unei poze catre un alt prieten.
Acesta va putea vedea respectiva imagine, insa nu si pe celelalte din respectivul album.
Iata cum functioneaza mai exact "fusking-ul":
Majoritatea
aparatelor foto digitale salveza fotografiile intr-o anumit ordine.
Prima se numeste, de obicei, IMG_001.jpg, a doua IMG.002.jpg, a treia
IMG-003.jpg, etc.
Din pacate, pozele sunt salvate pe Photobucket
cu acelasi nume, asa ca daca trimiteti cuiva un link catre o poza care
este de felul http://photobucket.com/image/USERNAME/IMG-001.jpg, toata
lumea va putea vizualiza si restul imaginilor din album schimband cifra
de la final.
Folosindu-se de aceasta metoda extrem de simpla,
numerosi internauti au inceput sa caute prin profilele utilizatorilor
poze indecente cu acestia.
Exista chiar si site-uri speciale pe care oameni pot publica cele mai "spectaculoase" descoperiri ale lor.
In
ziua de azi, toata lumea care acceseaza internetul trebuie sa stie cum
sa isi protejeze fotografiile si datele personale, pentru ca ce ajunge
in "online", ramane acolo pentru totdeauna, atrage atentia Huffington
Post.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu