Nu stii cum sa le mananci si le lasi in farfurie, desi iti fac cu
ochiul? Nu mai face greseala asta. Conform regulilor de bune maniere,
exista 3 reguli simple pe care sa le respecti, in functie de situatie.
1. Maslinele sunt, in principiu, finger foods. Adica acele gustari
servite ca aperitiv sau ca garnitura pe care le poti manca direct cu
degetele. Asa ca serveste-le cu incredere. Maslinele mici le poti baga
direct in gura, iar pe cele mai mari le poti manca din doua muscaturi.
Samburii se inlatura cu degetele si se pun pe marginea farfuriei.
2. Daca sunt intr-un cocktail, cum este cazul celebrului Martini, se bea toata bautura, iar maslina este consumata prin inclinarea paharului. Daca ai o scobitoare, poti sa o servesti oricand.
3. Daca maslinele sunt parte dintr-o reteta, se consuma intocmai ca preparatul respectiv. Adica, daca vorbim de o salata, se manananca cu furculita, si tot asa este indepartat si samburele.
2. Daca sunt intr-un cocktail, cum este cazul celebrului Martini, se bea toata bautura, iar maslina este consumata prin inclinarea paharului. Daca ai o scobitoare, poti sa o servesti oricand.
3. Daca maslinele sunt parte dintr-o reteta, se consuma intocmai ca preparatul respectiv. Adica, daca vorbim de o salata, se manananca cu furculita, si tot asa este indepartat si samburele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu