DROB DE PUI ŞI DROB DE MIEL. Drobul este un preparat
tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest
preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai
mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti.
Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi
poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de
kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul
poate fi făcut şi din carne de pui.
Drob de miel - varianta 1
Ingrediente:
● măruntaiele (ficat, plămâni, splină şi rinichi) unui miel de aproximativ 7-8 kilograme
● opt ouă
● trei legături de ceapă verde
● o legătură de pătrunjel
● trei legături de mărar
● două linguri de smântână
● o lingură de unt
● zece linguri de făină
● 50 de grame de ulei
● o lingură de sare
● o lingură de piper
Mod de preparare DROB DE MIEL.:
Se fierb măruntaiele de miel şi se lasă să se răcească, apoi se taie în
bucăţele mici. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte puţin în ulei. Se
toacă mărunt şi verdeaţa şi apoi se adaugă peste carnea tocată mărunt,
peste care se pune ceapa călită şi şapte ouă bătute spumă cu mixerul.
Toate aceste ingrediente se amestecă, timp în care se adaugă sarea,
piperul şi două linguri de făină.
Se unge o tavă cu ulei sau cu unt şi se tapetează cu restul de făină. Apoi se pune amestecul de drob şi se dă la cuptor la foc potrivit.
După aproximativ 10-15 minute se scoate şi se adaugă deasupra oul
rămas, bătut spumă. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de
minute, până prinde o crustă rumenă. Se poate mânca atât cald, cât şi
rece, tăiat felii, aşezate pe frunze de salată verde şi, după
preferinţă, cu smântână.
Drob de miel – varianta 2
Ingrediente:
● măruntaiele de la un miel, aproximativ 500 de grame
● două ouă fierte
● două ouă crude
● o felie pâine muiată în lapte
● o legătură de ceapă verde
● o legătură de pătrunjel
● o legătură de mărar
● o lingură de smântână
● sare
● piper după gust
● prapurul sau o foaie de tăiţei
● ulei pentru uns tava
Mod de preparare DROB DE MIEL.:
Se fierb măruntaiele în apă cu sare. Când se răcesc se trec prin maşina
de tocat carne, împreună cu felia de pâine muiată. Dacă vrei, inima şi
rinichii se pot tăia feliuţe cu un cuţit. Se adaugă ouăle crude,
smântână, sare, piper, verdeaţă tocată mărunt, ceapă tocată cu cozi cu
tot.
Se amestecă totul. Se unge o formă - după preferinţă: taviţa smălţuită
sau forma de chec. Prapurul se spală şi se întinde în formă, lăsând mult
şi pe margini. Se pune o jumătate din umplutură, se pun ouăle fierte -
la alegere: sferturi pe toată suprafaţa umpluturii sau tăiate în
jumătăţi în mijlocul umpluturii - se pune restul umpluturii, se
nivelează cu lingura şi se întorc marginile prapuruli peste umplutură.
Se lasă în cuptorul încins în prealabil timp de 30 de minute.
Menţiuni:
Dacă îl pregăteşti din măruntaie cumpărate separat şi nu ai prapur, poţi
să îl coci într-o foaie de taieţei sau în foietaj, aproximativ 400 de
grame. În acest caz foaia trebuie unsă cu ou. Pentru persoanele care nu
suportă mirosul cărnii de miel este chiar indicat să înlocuiască
prapurul cu orice foaie de aluat. Se serveşte întreg, pe platou sau
tăiat felii, însoţit neapărat de ceapă verde sau ridichi.
Drob de pui – varianta 3
Ingrediente:
● o pungă de ficăţei de pui
● o pungă de inimi şi pipote de pui
● un piept de pui
● două legături de ceapa verde
● o legătură de pătrunjel
● o legătură de mărar
● trei ouă crude
● patru ouă fierte
● amestec de condimente de drob
● pesmet
● ulei
● sare
Mod de preparare DROB DE PUI:
Se pun la fiert ficatul, pipotele cu inimi şi pieptul de pui cu un praf
de sare fiecare în vase diferite, cât fierb se curăţă, spală şi se toacă
foarte mărunt ceapa şi verdeaţa. După ce a fiert carnea şi măruntaiele
se toacă şi ea la maşina de tocat sau robot apoi se amestecă cu ceapă,
verdeaţă, două ouă crude, condimentele şi sare după gust. Se tapetează
tava cu ulei şi pesmet se pune o jumătate din compoziţie se pun ouăle
fierte întregi şi se pune restul de compoziţie şi se dă la cuptor, după
ce a fost încălzit în prealabil, la foc moderat timp de 30-40 de minute,
apoi se scoate, se unge cu ou bătut şi se mai dă la cuptor până se
rumeneste
Mentiuni: Se lasă să se răcească apoi se scoate din tavă se taie feli şi se serveşte alături de roşii, branzeturi şi măsline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu