30.01.2012

Idee pentru 14 februarie: ziua iubirii la Venetia :

Pe 14 februarie, romanii sarbatoresc, de vreo 20 de ani incoace, Ziua Indragostitilor. Cadourile pe care le puteti face de Valentine’s day pornesc de la sume modice de 15 - 20 de lei pentru ceva simbolic si pot ajunge pana la sume spectaculoase. In cazul in care doriti sa va impresionati partenerul de viata si sa oferiti o excursie romantica, destinatii precum Paris, Viena sau Venetia raman in topul preferintelor majoritatii iesenilor.

In capitala dragostei
O minivacanta in capitala dragostei, Paris, costa aproximativ 475 de euro de persoana, adica 950 de euro in doi. In contul acestor bani beneficiati de patru nopti de cazare, o plimbare pe Sena, o vizita la Luvru si 10 bilete de metrou conform ofertei agentiei Central Travel din Iasi. Tot in clasicul Paris, puteti opta pentru o croaziera pe Sena ce are ca pret de plecare suma de 339 de euro, de persoana, pentru trei nopti.

Bal la Viena
O excursie la Viena, orasul muzicii si al cladirilor in stil baroc, ajunge la 257 de euro de persoana la un hotel de patru stele fara transport. Pretul unui bilet de avion este de 115 euro. Astfel pentru o vacanta in cuplu pe plaiurile vieneze va trebuie aproximativ 780 de euro, pentru cazare si mic dejun. Tot in acesti bani, hotelurile ofera un tort festiv, cina de bal si un tur al orasului.

Ieftin la Praga
Venetia, oras unic in lume, are ca pret de pornire suma de 130 de euro pentru o mica vacanta. Biletul de avion costa 160 de euro la companiile low-cost. Iar pentru un pachet de trei nopti la un hotel de patru stele situat in centrul istoric trebuie sa platiti 430 de euro de persoana. Cazarea la un hotel de cinci stele in aceeasi locatie ajunge la 500 de euro pe noapte. Alta destinatie cautata de ieseni pentru a petrece aceasta zi este Roma, capitala Italiei. Agentia Across Travel din Iasi ofera un pachet turistic de 519 euro de persoana, suma care include patru nopti de cazare si masa. Praga este un alt obiectiv turistic cautat. Aici cazarea la un hotel de patru stele ajunge la 180 de euro, inclusa in aceasta suma fiind cina romantica din seara de Valentine’s Day.

Unii prefera Romania
Cele mai multe cereri sunt inregistrate de agentiile de turism pentru vacante pe teritoriul tarii. ”Multi merg in tara, in special, pe Valea Prahovei si la Vatra Dornei.  Sunt deja facute rezervari pentru Ziua indragostitilor”, a afirmat Constantin Chirica, angajat al Central Travel. Un pachet turistic pentru perioada 13-15 februarie porneste de la 500 de lei.

Ziua iubirii pe glob
Ziua indragostitilor se sarbatoreste in toata lumea sub diferite forme si la diferite date. Valentine’s Day este cea mai populara dintre ele. In Turcia se sarbatoreste Ziua Inimilor Dragi pe 17 februarie, in Japonia si Coreea femeile obisnuiesc pe 14 februarie sa ofere bomboane, cadouri si flori barbatilor. In Columbia si Mexic Ziua Iubirii este sarbatorita in septembrie.

Un comentariu:

  1. As fi vrut sa fie cald la noi in februarie.. sau macar sa se mute ziua mai la vara.. ca oricum nu sunt sarbatori importante vara.. :(

    RăspundețiȘtergere