20.10.2012

Arata ca o papusa de portelan, dar este o fetita in carne si oase. Cel mai mic copil din lume are doar 4 kilograme si este in clasa I :

Charlotte Garside are numai 68 de centimetri si nici 4 kilograme ca greutate. Sunt niste dimensiuni normale pentru un nou-nascut, dar nu si pentru o fetita de 5 ani.
Micuta sufera de nanism primar, o anomalie rara, caracterizata prin cresterea in inaltime sub limitele normale, care afecteaza doar 1 dintr-un milion de oameni.
La nastere, Charlotte masura 25 de centimetri si avea doar 500 de grame, parintii fiind obligati sa o imbrace doar in haine pentru papusi pentru ca hainele normale pentru sugari ii erau prea mari.

Mama ei, Emma, a aflat doar cu o luna inainte sa o nasca ca fetita nu s-a dezvoltat normal si a povestit pentru ziarul "Daily Mail" ca in primele luni isi purta fetita in buzunarul din fata al treningului si o infasa in scutece de marimea unui card de credit.
Fetita a inceput sa mearga la scoala de luna trecuta, deoarece parintii ei vor sa ii ofere, pe cat posibil, o viata normala.
"Poate ca e micuta, dar are o personalitate fantastica si vrea sa faca toate lucrurile pe care le face un copil normal de 5 ani. E foarte curioasa si cei de la scoala ne-au spus deja ca are abilitatile de invatare ale unui copil de 3 ani, ceea ce este mai bine decat ne-am asteptat. Bineinteles, am fost ingrijorata ca poate fi ranita de ceilalti copii, dar are un ingrijitor si nu e atat de fragila pe cat ati crede.", a spus mama ei.
Charlotte mai are doua surori, Sabrina, in varsta de 12 ani si Sophie, in varsta de 8 ani, care sunt perfect normale.
Desi micuta are un sistem imunitar slabit si chisturi pe ficat, parintii ei cred ca este o luptatoare.
"Sunt multe necunoscute, dar Charlotte are o cale de a te surprinde cand te astepti mai putin. Nici n-am stiut daca o sa traiasca atat de mult. N-am stiut daca o sa poata sa interactioneze cu oameni si au fost momente in care credeam ca o sa o pierdem. Dar ea continua sa se dezvolte si abia asteptam sa vedem ce ne va aduce anul viitor", a mai povestit mama ei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu