Traditionalul si nelipsitul miel de paste a devenit un lux pentru
ieseni. Si asta pentru ca preturile la carnea de miel au crescut
considerabil in comparatie cu anii trecuti, ceea ce ii tine departe pe consumatori.
Primii comerciati si-au instalat deja tarabele in marile piete. Ciobani
din Vaslui si Botosani au adus aproximativ 50 de miei în piata
agroalimentara Alexandru cel Bun si Nicolina. Pretul carnii este de insa
de 25 de lei pe kilogram.
Daca pana anul trecut iesenii cumparau cu 15 lei
kilogramul de carne de miel, anul acesta, preturile variaza intre 23 si
25 lei kilogramul.
Comerciantii promit ca pana in pragul Pastelui
vor mai scadea preturile la miei. Pina atunci, in speranta ca vor reusi
sa-si vanda marfa, accepta si bonuri de masa.
Cumparatorii sunt ingroziti de preturile mari la
carnea de miel, fiind nevoiti sa inlocuiasca traditionalul miel de
paste cu carne de pui sau de porc, care este mult mai ieftina.
Inainte de sarbatorile pascale din 2011 in cele cinci piete agroalimentare din Iasi s-au vandut aproape 1.700 de miei.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu