13.08.2012

Carnea de care trebuie să ne ferim :

Foto: Ryan McVay / Getty Images
 Consumată în trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns în prezent să facă parte din dieta zilnică, depăşind adeseori nevoile organismului. Totuşi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la modă astăzi, ne pot pune sănătatea în pericol dacă nu ştim ce este corect să eliminăm din alimentaţia noastră pentru a păstra un echilibru nutriţional.

Excesul de carne creşte riscul de apariţie a afecţiunilor renale, litiazei în special , creşte nivelul trigliceridelor şi colesterolului sangvin şi deci a dislipidemiilor care favorizează apariţia afecţiunilor cardiovasculare, precum infarctul miocardic. Cu toate acestea medicii nutriţionişti ne sfătuiesc să consumăm săptămânal carne de peşte, pui sau curcan, ocazional porc, vită sau oaie şi foarte rar mezeluri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu