25.08.2012

Gigi Becali, plasat printre cei mai mari "CRIMINALI" ai anului în fotbal! Francezii vor să îl vadă pus la punct: "Problema trebuie dusă în instanţele internaţionale"

Gigi Becali a atras atenţia întregului continent la începutul acestei săptămâni cu declaraţia sa referitoare la atacantul Florent Sinama-Pongolle, fotbalist care fusese propus la Steaua de Bănel Nicoliţă, dar care a fost refuzat pe motiv că era negru. Şeful Stelei este perceput acum în Franţa drept unul dintre cei care strică fotbalul la nivel mondial, fiind obiectul unui articol în care au fost adunate cele mai dificile momente pe care le-a traversat recent "sportul rege".

Sub titlul "Insulte, violenţe fizice, comportamente rasiste...iată fotbalul de azi", francezii plasează declaraţia lui Becali cam la acelaşi nivel cu manifestările rasiste al fanilor lui Levski la adresa fotbalistului din Guinee-Bissau, Basile de Carvalho, cu aceleaşi reacţii şoviniste exprimate de fanii lui maribor şi Levski Sofia în meciurile cu bosniacii de la FK Sarajevo şi Zeljeznicar Sarajevo, dar şi cu tragedia petrecută în Egipt la începutul lunii februarie, atunci când 73 de persoane şi-au pierdut viaţa.


Cum în Franţa a fost demult înfiinţată o divizie naţională de luptă împotriva huliganismului, organismul din Hexagon cere şi implicarea de la cel mai înalt nivel pentru combaterea comportamentelor de tipul celui avut de Gigi Becali.
"Trebuie ca cineva să îşi asume responsabilitatea şi să ducă problema în instanţele internaţionale şi în cele mai înalte sfere ale fotbalului. Dacă reflectăm la felul în care a evoluat fotbalul în ultimii ani, la nivelul de violenţă atins pe stadioane, probabil constatăm că acest fapt se datorează faptului că acest sport a devenit o afacere..."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu