13.08.2012

Google modifica algoritmul de cautare, pentru a combate pirateria online :

Google a anuntat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca va modifica algoritmul motorului sau de cautare pentru a da prioritate continuturilor legale, informeaza bloomberg.com.
Modificarea va fi aplicata incepand de saptamana aceasta, a anuntat pe blogul Google - o companie cu sediul in Mountain View, California - vicepresedintele Amit Singhal.
Astfel, site-urile care sunt reclamate ca avand continut piratat vor fi retrogradate in lista de rezultate afisate. Insa aceste site-uri vor fi in prealabil anuntate de Google, pentru a putea raspunde acuzatiilor de piraterie.
Hollywood-ul a aplaudat initiativa: Michael O'Leary, vicepresedinte executiv al Motion Picture Association of America, a declarat ca spera ca modificarile operate vor descuraja utilizatorii sa mai apeleze la produse piratate.
Potrivit Google, in ultima luna, numarul de cereri de retragere de continut s-a ridicat la circa 4,3 milioane, mai mult decat numarul total inregistrat in 2009.
Singhal a spus ca retrogradarea in lista de rezultate nu inseamna automat ca aceste site-uri au incalcat drepturile de autor.
Acesta a mai spus ca, desi se va aplica retrogradarea, paginile nu vor fi eliminate total din lista de rezultate, decat daca se vor primi astfel de solicitari din partea proprietarilor de drept ai continuturilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu