31.10.2012

Cel mai mare mister de pe Lună, DESLUŞIT: adevărul despre "URMA LĂSATĂ"

Cea mai mare pată neagră de pe Lună, un crater imens de 3.000 de kilometri lăţime, cunoscut sub numele de „Oceanul Furtunilor”, ar putea fi de fapt urma lăsată de un impact cosmic major, cred unii cercetători din Japonia, conform Daily Mail.
Impactul ar fi creat o mare de magmă, de mii de kilometri lăţime şi o adâncime de sute de kilometri. Aceasta ar putea fi explicaţia pentru diferenţele atât de mari între zonele îndepărtate de pe Lună.
Oamenii de ştiinţă au analizat Oceanus Procellarum (Oceanul Furtunilor), cea mai mare pată neagră de pe Lună. Studiile precedente au descoperit câmpii imense de rocă vulcanică, care acoperă aproape o treime din această “parte întunecată” a Lunii, opusă părţii dinspre Pământ.
Cercetătorii au strâns date cu ajutorul vehiculului spaţial Kaguya/Selene, care orbitează Luna. În jurul acestei zone au fost găsite o varietate de minerale sărace în calciu, denumite piroxeni. Acest tip de minerale se găseşte şi în materialul rămas de la topirea sau excavarea rocilor din scoarţa Lunii, ceea ce susţine teoria că această zonă întunecată este rezultatul unui impact cataclismic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu