29.10.2012

Steaua a dat de aur, rivalii privesc cu invidie! Nici măcar Becali nu se aştepta la asta! Cine îi dă 7 milioane € pentru transferuri şi salarii :

Calificarea în primăvara europeană ar putea duce totalul încasărilor din bilete pe sezonul actual la 7 milioane de euro
"Steaua suntem noi", este scandarea care se aude des în tribunele Ghencea sau Naţional Arena. Acuzaţi de multe ori în trecut chiar de Gigi Becali că îşi dau prea multă importanţă, suporterii Stelei au demonstrat şi în acest sezon că sunt cel puţin la fel de importanţi ca şi "injecţiile" cu bani făcute de patronul clubului. Asta pentru că, de la startul acestui sezon şi până aseară, la partida cu Gloria Bistriţa, cei aproape 300.000 de fani care au populat cele două stadioane la meciurile Stelei de pe teren propriu au băgat în conturile clubului suma de 2,3 milioane de euro.
Dinamo şi VfB Stuttgart rotunjesc suma

Cele mai mari încasări de până acum au fost adunate, firesc, de meciurile din Europa League cu FC Copenhaga şi FK Molde, atunci când au venit la meci 48.695, respectiv 43.651 spectatori. Cu aproximativ 1,1 milioane de euro adunaţi până acum în partidele importante din Europa, Steaua a mai beneficiat şi de două derby-uri "generoase". 42.876 de spectatori cu
Rapid şi 45.803 cu CFR Cluj au mai generat venituri cumulate de aproape 600.000 de euro. În aceste condiţii, totalul sumei aduse în club de spectatori ar putea ajunge la 3,5 milioane de euro până la finalul turului, după ce roş-albaştrii vor primi vizita lui Dinamo şi a nemţilor de la VfB Stuttgart. Premisele sunt încurajatoare după ce până acum s-au vândut 27.900 de bilete online pentru marele derby, de pe 4 noiembrie.
Dacă "trendul" va continua şi în retur, cu o din ce în ce mai probabilă calificare în primăvara europeană, Steaua ar putea atinge încasări din bilete de aproximativ 7 milioane de euro, un record absolut pentru România.
Fanii "au plătit" salariile jucătorilor

ProSport a prezentat cititorilor o analiză a banilor aduşi de spectatori clubului lui Becali şi sezonul trecut. Atunci, cele mai importante opt partide ale sezonului au adus încasări de 3,15 milioane de euro, cu 50.000 de euro mai mult decât valoarea totală a salariilor întregului lot de jucători. Faptul că Steaua se autofinanţează a fost demonstrat şi de faptul că cele şase milioane de euro investite de Becali în cele 15 transferuri s-au întors în conturi din drepturile TV, dar şi din banii veniţi de la UEFA pentru participarea în Europa League.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu