17.09.2012

Ce «boboci» seriosi au fost Laura Cosoi si Ernest!

Se redeschid azi scolile, pentru circa 3,5 milioane de elevi. Generatii intregi au trecut prin emotiile de a fi „boboc" in curtea scolii. Vedetele care azi ne tin cu ochii lipiti de televizor n-au facut nici ele exceptie.
Suna clopotelul pentru un nou an scolar! Azi, sunt emotii uriase pentru parintii care isi duc pentru prima oara copilasii la scoala, in clasa „zero" sau in clasa intai. S-au chinuit pana i-au inscris: unii au divortat, altii si-au schimbat adresele, pentru a duce copilul cat mai aproape de casa.
Pentru bobocii din clasele pregatitoare, s-au amenajat locuri speciale, unele in cancelarii, laboratoare sau in sali de sport. In total, vor fi circa 6.000 de clase, doar pentru clasa „zero".
Si clasa a noua ar fi trebuit sa vina in scolile generale, dar aceasta decizie a fost amanata din pricina lipsei de spatiu. Examenele nu se schimba in acest an, iar anuntatul Bac profesional nu a fost aprobat inca de Parlament.
In mare, si examenul de Bacalaureat va fi similar cu cel din anul trecut, doar ca programele la disciplinele Fizica, Chimie, Economie si Logica s-au modificat. Scolile se deschid azi, pentru 178 de zile.

Pentru clasa a VIII-a, anul scolar are 36 de saptamani din care durata cursurilor este de 35 de saptamani, o saptamana fiind dedicata probelor de la Evaluarea nationala. Cursurile claselor a VIII-a se incheie la data de 14 iunie 2013.
Semestrul I, care incepe azi, tine pana la 21 decembrie. In perioada 5-11 noiembrie 2012, clasele din invatamantul primar si grupele din invatamantul prescolar sunt in vacanta. Vacanta de iarna e programata in perioada 22 decembrie 2012-13 ianuarie 2013.

Aveti mai jos imagini inedite cu starurile, pe vremea cand erau scolari.
Laura Cosoi - Actrita se lauda cu un trecut de eleva silitoare, caci ii placea sa invete pe tot parcursul anului, nu doar in ajunul testarilor. Despre prima zi de scoala, Laura isi aminteste ca era tare nerabdatoare sa-si cunoasca noii colegi
Ernest- Vedeta de laKanal D n-a uitat emotia din prima zi de scoala. „Parintii erau mai agitati ca noi", spune Ernest, care-si aminteste bancutele cu abecedarul pe ele, mirosul de motorina de la parchet, plansele ce decorau peretii


 
Marian Dragulescu - Gimnastul s-a dus cu drag la scoala, chiar daca antrenamentele il solicitau la maximum


 
Mihai Gainusa- „Carcotasul" a iubit scoala. A luat premiul intai pana in clasa a patra


 
Cove- Gabriel Coveseanu, alias Cove era tare emotionat in clasa intai. „Nu prea stiam ce se intampla cu mine, e clar ca aveam emotii. Abia asteptam sa-mi cunosc colegii. Imi amintesc si acum mirosul de rechizite noi, dar si ca ma simteam cam stramtorat in uniforma", spune prezentatorul emisiunii „Nunta cu surprize", de la Kanal D.



Sandra Stoicescu- Celebra bluzita in patratele alb-albastru, sarafanul de scolarita si doua pampoane mari pe bentita alba. O recunoasteti? Asa arata cand a inceput clasa intai nimeni alta decat vedeta de acum a „Antenelor", Sandra Stoicescu. Aceasta e una din fotografiile preferate ale stiristei.



 
Andi Moisescu- Prezentatorul emisiunii „Apropo TV" de la Pro TV a pasit in primul sau an scolar cu degetul bandajat. „Mi-l prinsesem in usa de la intrare cu fix o zi inainte. Aveam deci un ghiozdan mare si rosu in spate si un deget bandajat serios", a povestit Andi, pentru PRO TV.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu