17.09.2012

Nokia Lumia 920 cu Windows 8 a fost prezentat oficial :

Nokia a facut public primul telefon cu Windows Phone 8, noul Lumia 920. Folosind sistemul de operare a celor de la Microsoft, la prima impresie dispozitivul arata foarte bine pe latura de fotografii sau navigatie.

Noul dispozitiv lansat de compania finlandeza dispune de un ecran de 4.5 inch care ruleaza rezolutie WXGA (1280x768) folosind tehnologia "Nokia PureMotion HD+" care promite sa ofere o experienta mai buna decat cea HD. Datorita tehnologiei de procesare "PureMotion HD+", prin display-ul din sticla curbata sunt furnizate cele mai clare imagini video pe care Nokia le-a oferit vreodata. De asemenea display-ul foloseste un sistem "ClearBlack" care se activeaza automat pentru adjustarea luminozitatii, culorilor si contrastului pentru a compensa luminozitatea externa, oferind astfel o imagine clara indiferent de nivelul de luminozitate de afara. Nokia pretinde ca acesta este cel mai luminos display de pe piata la ora actuala.

Dimensiunile telefonului sunt de 130 x 70,8 x 10.7mm, cantarind 185g.

Daca traiti intr-o climat mai racoros, telefonul dispune de o noua trasatura care va permite sa pastrati manusa pe mana cand utilizati telefonul, ecranul putand face diferenta intre piele si alte materiale textile.
 


Cu un procesor Dual-Core Snapdragon S4 de 1.5GHz si sistemul de imagine "PureView", Lumia face "cele mai bune poze si filmari dintre toate smartphone-urile de pe poata", conform celor spuse de vice-presedintele Nokia, Jo Harlow. Utilizand tehnologia "Floating Lens", Nokia sustine ca senzorul de 8MP al camerei poate captura de pana la 10 ori mai multa lumina decat alte telefoane, concurand astfel chiar cu tehnologia SLR.

O alta proprietate inovatoare a telefonului este realitatea augmentata, utilizand sistemul Nokia Maps pentru navigare turn-by-turn si ghidare vocala. Aplicatia "City Lens" foloseste tehnologia de realitate augmentata pentru a suprapune informatii despre imprejurari cu ajutorul display-ului si a camerei. Informatiile despre numele magazinelor si restaurantelor vor aparea in timp real in momentul in care indreptam camera spre acestea, iar trasaturi similare sunt momentan introduse si in aplicatia standard de harti a celor de la Nokia.


Incarcarea wireless a fost de asemenea introdusa, cu un dispozitiv de 2.000mAh, cel mai mare folosit de Nokia intr-un telefon pana la ora actuala. Incarcarea wireless vine cu un accesoriu de forma unei farfurii, desi standardul Qi inseamna ca si alte metode pentru incarcare pot fi utilizate pe Lumia 920. Virgin Atlantic si The Coffee Bean & Tea Leaf au deschis un parteneriat cu Nokia pentru a oferi posibilitatea de incarcare wireless in aeroporturi sau in locatiile acestor companii.

 

La conferinta de prezentare, Joe Belifore de la Microsoft a facut o demonstratie a sistemului e operare Windows 8. Acesta a aratat cum se poata utiliza interfata "Live Titles", in care poti dimensiona casutele de pe ecran in functie de importanta si gradul de utilizare a acestora. Spre exemplu, in momentul in care a marit fereastra de stiri a aplicatiei CNN News, aceasta a introdus automat mai mult text in functie de spatiul facut disponibil. De asemenea a facut si capturi a ecranului principal apasand simultan tastele home si power, apoi facand share pe Twitter la poza respectiva.

Disponibil in galben, rosu, alb si negru, Lumia 920 foloseste o carcasa plastic policarbonat in locul a ceea ce Kevin Shields de la Nokia numeste "metal inutil". Butoanele sunt din ceramica, iar Nokia promite ca sunt aproape imposibil de zgariat, ceea ce inseamna ca telefonul, in cazul in care merita, poate incasa o bataie buna fara a pati nimic.


Directorul executiv al Nokia, Stephen Elop a vorbit si de evolutia ecosistemului Windows din ultimul an, mentionand ca parteneriatul dintre Nokia si Microsoft a inspirat producatorii de software sa ridice cifra aplicatiilor disponibile de la 7.000 la 100.000.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu