28.10.2012

Misterul celui mai INFRICOSATOR loc de pe Planeta: locuitorii cred ca este o POARTA SPRE IAD! Explicatia te va lasa cu gura cascata:


 FOTO: Misterul celui mai INFRICOSATOR loc de pe Planeta: locuitorii cred ca este o POARTA SPRE IAD! Explicatia te va lasa cu gura cascata:
Cunoscut de milioane de oameni drept 'Poarta spre iad', craterul misterios de pe fostul teritoriu al Uniunii Sovietice are o explicatie incredibila.

Localizat in desertul Kara-Kum, pe teritorul statului Turkmenistan (fosta Uniune Sovietica), craterul de langa Derweze a facut inconjurul lumii, devenind cunoscut ca 'poarta spre iad'.

Totul a plecat de la faptul ca in interiorul 'gaurii' adanci de 25 de metri si cu un diametru de 70 metri se petrece un fenomen extrem de ciudat, acesta ARZAND incontinuu de mai bine de 40 de ani.
Chiar daca majoritatea localnicilor si a celor care cred in divinitate si dau asigurari ca totul se petrece din cauza unei forte supranaturale, explicatia este cat se poate de stiintifica: in anul 1971, oamenii de stiinta sovietici au descorperit acumularea imensa de gaze in interiorul craterului, ceea ce punea in pericol toata regiunea si au decis sa aprinda craterul pentru a epuiza gazul, in vederea evitarii  unui potential dezastru.
Singurul lucru inexplicabil din punctul de vedere al stiintei ar fi perioada extrem de lunga de timp care a trecut de la momentul 'zero' al aprinderii craterului, geologii spunand ca este aproape imposibil ca acest fenomen sa tina de atat de multa vreme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu