28.04.2014

11 telefoane Nokia care au schimbat lumea. Care a fost preferatul tau?

11 telefoane Nokia care au schimbat lumea. Care a fost preferatul tau? Dupa ce Microsoft a cumparat divizia de telefoane a Nokia, acestea s-ar putea numi Microsoft Mobile
Nokia, ca producator de telefoane, a trecut intr-un final in amintirea noastra, dupa ce tranzactia cu Microsoft a devenit oficiala. Compania fondata in secolul 19 a ramas fara simbolul ultimilor 30 de ani. Se va descurca probabil si dupa vanzarea diviziei de telefoane, asa cum s-a reinventat de cateva ori pe parcusul istoriei sale.
De-a lungul anilor, Nokia a insemnat pe rand, inovatie, cel mai mare producator de telefoane din lume si una dintre cele mai iubite companii. Pentru noi insa raman in amintire cateva dintre cele mai faimoase telefoane produse vreodata de finlandezi.
Nokia 8110
Telefonul “banana” a fost poate unul dintre cele mai populare.Nokia 8110 a aparut in 1996, iar vanzarile au explodat dupa ce telefonul a fost vazut in seria Matrix. Cea mai tare caracteristica era cu siguranta capacul culisant.
Nokia 9000 Communicator
Cine nu si-ar fi dorit un Communicator? Era simbolul oamenilor de afaceri, al oamenilor de succes si totodata una dintre cele mai mari inovatii. O caramida, in adevaratul sens al cuvantului, insa una care iti oferea cateva dintre avantajele unui laptop. Din 1996 si pana in 1997, seria Communicator a nascut dorinte, dar si frustrari. A ajuns la cosul de gunoi al istoriei, odata cu aparitia smartphone-urilor.
Nokia 3210
Telefonul clasic Nokia. Si unul pe care l-am avut sau butonat cei mai multi dintre noi. Chiar si acum, nu putini sunt cei care spun ca 3210-le a avut stil. Alaturi de 3310 si 6310i, telefonul aparut in 1999 ocupa un loc de cinste in topul celor mai iubite telefoane produse de finlandezi.
Nokia 3310
Upgrade-ul normal de la 3210. Mai mic, dar mult mai aratos. A fost lansat in 2000 si oricine se afisa cu asa ceva era imediat asaltat de prieteni. Si invidiat in secret, pentru ca, pe buna dreptate, a creat un cult cu mult inainte de aparitia iPhone-ului. Iar una din calitatile sale cel mai importante a fost faptul ca iti era aproape imposibil sa-l spargi. A fost unul dintre cele mai bine vandute telefoane, din vremea aceea, cu peste 126 de milioane de unitati ajunse prin buzunarele noastre.

Luna nasterii copilului iti spune ce meserie va alege cand va fi mare :

Credeai ca talentul, personalitatea si educatia sunt cele care traseaza drumul catre cariera bebelusului tau? Mai gandeste-te. Chiar luna in care s-a nascut micutul ar putea fi cea care ii dicteaza destinul.
Luna in care s-a nascut copilul tau poate determina cariera acestuia, conform unui studiu recent realizat in Marea Britanie si publicat de dailymail.co.uk.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii s-au bazat pe date statistice si au realizat raportul dintre zilele de nastere ale persoanelor si 19 meserii distincte.
Conform specialistilor, bebelusii nascuti in luna Decembrie au sanse mari sa devina medici stomatologi, in timp ce copii adusi pe lume in luna Februarie vor deveni artisti.
 Ianuarie va aduce mai multi perceptori, iar Martie piloti. Cat despre lunile Aprilie si Mai, bebelusii nascuti atunci pot adopta o varietate larga de meserii.
Micutii nascuti primavara tind sa aiba inclinatii muzicale si sa se implice in politica, dar problemele de sanatate nu-i vor ocoli, ei riscand sa sufere de astm, autism sau schizofrenie.
In ceea ce priveste anotimpul de vara (iunie, iulie, august), acesta aduce copii cu inclinatii spre politica.
Bebelusii din luna Septembrie vor face performanta sportiva si vor ajunge mari fizicieni, pe cand cei din luna August pot ajunge constructori si arhitecti.
Cercetatorii sugereaza ca rezultatele obtinute sunt in stransa legatura cu perioada sarcinii si cu gradul de expunere la soare al mamicii – incluzand vitamina D pe care aceasta o asimileaza.

Ianuarie     Mari sanse de a deveni perceptor, de a colecta bani si de a lucra cu acestia. Foarte putine persoane nascute in aceasta luna tind sa devina agenti imobiliari. Elvis Preasly a fost nascut in Ianuarie.
Februarie     Sanse mari de a deveni artist si agent de trafic. Persoanele nascute in aceasta luna pot suferi de narcolepsie.
Martie     Cum iti suna meseria de pilot? Dar cea de muzician? Acestea sunt carierele pe care le-ai putea urma. Lady Gaga si Diana Ross au fost nascute in Martie.
Aprilie     Persoanele nascute in aceasta luna pot avea grave probleme de sanatate. Cu toate ca nivelul IQ-ului lor este mai scazut, ele tind sa fie disciplinate, ba chiar autoritare. Aprilie este luna in care s-a nascut Hitler.
Mai     Lipsa totala de talent in aria sportiva. Probabil singura exceptie a acestei luni a facut-o David Beckham. In rest, majoritatea persoanelor nascute in mai urmeaza cariere politice.
Iunie     Cel mai probabil vei ajunge director de firma sau vei ocupa pozitii foarte importante in domeniul tau de activitate. In iunie sunt nascuti cei mai multi castigatori ai premiului Nobel.
Iulie     Constructor, arhitect, sofer si artist. Acestea sunt posibilele meserii pe care le poti urma.
August     Cei mai multi presedinti sunt nascuti in aceasta luna. Pe langa cariera politica insa poti deveni si inginer.
Septembrie     Buni sportivi si fizicieni.
Octombrie     Persoanele nascute in luna octombrie au viata lunga. Ele traiesc cu 215 zile mai mult decat cele nascute in Martie, de exemplu. Regizorii si politicenii sunt nascuti in aceasta perioada.
Noiembrie  Din pacate, in noiembrie sunt nascuti multi infractori. Nici de boli nu vei scapa.
Decembrie     Te pasioneaza medicina dentara? Ai putea fi un bun specialist.

De cealalta parte, un neurolog de la Oxford University considera ca studiul nu este deloc realist.
Este absurd sa afirmi ca luna in care te-ai nascut iti va influenta cursul vietii, inaltimea, greutatea sau preferintele. Bolile de care ai putea suferi, in schimb, pot fi prevazute de momentul nasterii“, spune Russel Foster.
In ce luna e nascut bebelusul tau? Crezi ca studiul e credibil? Are inclinatii catre meseria sugerata de cercetatori? Spune-ne parerea ta in sectiunea de comentarii.

24.04.2014

Un colet de aproape 6 kilograme. Cum a primit un roman factura detaliata pentru telefonul mobil :

facturaUn roman care a cerut de la operatorul de telefonie mobila o factura detaliata a avut parte de o surpriza de proportii cand aceasta i-a ajuns acasa.
Mili Militianu a publicat pe contul de Youtube un clip in care se lauda cu factura sa la mobil: un teanc de hartii ce numara peste 2100 de pagini.

Barbatul a vrut sa faca ceva iesit din comun asa ca de cateva luni incearca prin orice mijloace sa primeasca o factura cat mai voluminoasa.
Documentul detaliat a fost trimis de operatorul de telefonie mobila intr-un colet iar barbatul s-a amuzat numind-o "cea mai cool factura", ce cuprinde "doar" 330.445 de SMS-uri si cantareste 5,9 kilograme.
Imaginile ne-au fost trimise de un utilizator al News Alert Media Center.

Imagini rare, de arhiva, cu Bucurestiul anilor '60. Cum era promovata Romania comunista, cu fete sexy la piscina. VIDEO

Imagini rare, de arhiva, cu Bucurestiul anilor 60. Cum era promovat orasul cu fete sexy la piscinaArhiva Pathé News, cunoscuta ca "British Pathé", a publicat recent pe internet o mare parte din arhiva video a documentarelor sale.
Printre aceste pelicule de la British Pathé se afla si cateva cu Bucuresti si Romania.
Iata cum era prezentata capitala romaneasca intr-un documentar realizat in anul 1961.
"Aceasta tara este Romania, iar in imagini vedeti una dintre cele mai putin cunoscute capitale est-europene, Bucuresti. In cazul in care nu stati prea bine cu geografia, Romania - a carei marime abia daca ajunge Anglia din urma - este situata in estul Europei, la granita cu Uniunea Sovietica...
Bucurestiul este un oras al parcurilor si florilor, iar locuri ca acesta, cu gradini publice, desi sunt necunoscute pentru occidentali, sunt destul de banale aici.
In prezent, populatia Bucurestiului este sub 1,5 milioane de locuitori, insa orasul creste cu rapiditate. In ciuda vitezei cu care se dezvolta, multe cladiri care se construiesc pastreaza atat amprenta estica a arhitecturii, cat si pe cea vestica. Aceasta, de exemplu, este o biserica romaneasca ortodoxa.
Oricum, in ceea ce priveste cladirile moderne, predomina stilul occidental. ..
Nu la fel de nou, dar la fel de atragator pentru priviri, este luxosul hotel Lido, cu piscina sa in aer liber, situat in centrul metropolei.
In Casa Presei se afla 5 ziare, care vand 2 milioane de exemplare pe luna. Ieri, parea ca Bucurestiul se afla la un continent departare. Acum, datorita vitezei calatoriilor aeriene, incepe sa atraga turisti din toata lumea..."

Cum va arăta ceasul inteligent de la LG :

LG G Watch va fi lansat în această vară, şi va beneficia de platforma Google Android Wear care a fost dezvăluită de curând, şi despre care se spune că ar fi cea mai bună variantă de până acum, deşi nimeni nu a folosit-o sau testat-o încă, potrivit PlayTech.ro.
Smartwatch-ul LG G Watch va fi disponibil pentru început în două variante de culoare, "stealth black" şi "champagne gold", ambele cu curele de cauciuc simple, şi un design neutru care ar trebui să fie după spusele producătorului, timeless.
LG promite că ceasul nu se va stinge niciodată, afişând constant timpul pe ecran. Dispozitivul va fi de asemenea rezistent la apă şi la praf, aşa cum ar trebui de altfel să fie orice produs care stă la încheietura mâinii.

23.04.2014

SFANTUL GHEORGHE: traditii si obiceiuri populare. Ce trebuie sa faci in cele trei zile de sarbatoare ale SFANTULUI GHEORGHE :

Ziua Sfantului Gheorghe (23 aprilie) marcheaza in calendarul popular inceputul anului pastoral. Denumita popular Sangiorz, Sfantul Gheorghe este o sarbatoare prestigioasa cu semnificatii multiple: agrare, pastorale, divinatorii si augurale.
1. Ajunul Sfantului Gheorghe
In ajunul Sfantului Gheorghe, pe 22 aprilie, denumita popular Sangiorzul vacilor sau Alesul, se desfasoara o serie de obiceiuri ce marcheaza ritual inceputul anului pastoral, fiind o sarbatoare a ciobanilor. Obiceiurile legate de Sfantul Gheorghe presupun alegerea ciobanilor, a locului unde se va face strunga sau stana, alegerea mieilor si pregatirea oilor pentru primul muls, precum si prepararea primului cas, de Sfantul Gheorghe, scrie site-ul Institutului Naţional al Patrimoniului, cIMeC.ro, pe pagina dedicata obiceiurilor pentru Sfantul Gheorghe.
In ajunul Sfantului Gheorghe , galeata in care urmeaza sa se puna laptele de la primul muls e pregatita in mod minutios: se toarna “apa curgatoare, adica din rau" sau “apa neinceputa din fantana" si iarba verde. Marginea galetii este decorata, in ajunul Sfantului Gheorghe, cu fire de salcie, impletite in forma unei cununi subtiri, carora li se adauga uneori un ban de argint. Manunchiul de plante este aruncat apoi intr-o fantana, avand rostul de a asigura o cantitate indestulatoare de lapte, urmand principiul magiei prin similitudine, invocat in textul care insoteste acest gest:“- Asa sa izvorasca laptele in pulpa oii, ca apa in fantana!".
In unele zone, in ajunul Sfantului Gheorghe, pe marginea galetii in care se mulg pentru prima data oile se aseza "colacul oilor", de forma unei cununi, preparat din faina de grau curata, cu apa si sare, uns cu galbenus de ou. Colacul e apoi luat de catre doi pastori care trag de el pentru a-l rupe, existand credinta ca cel care ramane cu partea mai mare va avea noroc la oi. In unele zone, in ajunul Sfantului Gheorghe, la primul muls se foloseste, in locul colacului, o cununa din ramuri verzi, care are ca scop, pe de o parte, asigurarea belsugului de lapte si, pe de alta, protectia impotriva fortelor malefice, active in aceasta perioada.

22.04.2014

Fetele nemaritate pot vedea chipul ursitului. SUPERSTITII DE SFANTUL GHEORGHE :

Ziua de 23 aprilie, în calendarul ortodox, este marcată ca ziua Sfântului Gheorghe, o sărbătoare foarte importantă pentru creștin-ortodocși. Ca în mai toate sărbătorile creștine și în această zi sunt păstrate, mai ales la sate, o serie de tradiții, superstiții și obiceiuri.
Ca semn de sărbătoare, în ziua Sfântului Gheorghe, creștinii pun la porțile caselor crenguțe de fag, brazde cu iarbă verde sau smocuri de iarbă în stâlpii de susținere ai porților. Se spune, din bătrâni, că "Sfântul Gheorghe, când vine, își leagă calul de un stâlp al porții și paște iarba.

Animalele, pentru a fi ferite de farmece, vrăjitorii și boli, sunt protejate cu crenguțe de leuștean puse la intrarea în grajduri.

Obiceiul de a pune crenguțe de fag și iarbă verde la porți are o dublă semnificație. Pe de o parte, simbolizează venirea primăverii, verdele reprezentând renașterea naturii și trezirea la viață a vegetației. Pe de altă parte, crenguțelor cu muguri le sunt asociate puteri nebănuite de ocrotire a pășunilor și fânețelor împotriva duhurilor rele.

Chiar și cei ai casei, pentru a fi protejați de junghiuri rele și boli necruțătoare, trec prin fumul și flăcările unui foc aprins, iar vitele și casele se afumă, la rândul lor cu tămâie.

În tradiția populară de Sfântul Gheorghe ard comorile pământului, ele putând fi văzute, iar cei care le caută nu trebuie să sufle niciun cuvânt pentru a le putea descoperi și ca nu cumva duhul comorii să-i amuțească.

Totodată, în noaptea de Sfântul Gheorghe, fetele nemăritate pot vedea chipul ursitulului oglindit într-un vas cu apă de izvor din care nu s-a băut, dacă stau goale între lumânări aprinse, așezate în formă de cruce.

19.04.2014

RETETE DE PASTE: Cum prepari retete sanatoase si gustoase pentru masa de Paste :

retete de Paste, meniu PasteCa sa nu iti soliciti organismul de Paste, invata sa te infrupti cu masura si sa gasesti alternative pentru felurile de mancare grele. Pastreaza din meniul de Paste alimentele bune si alterneaza-le cu portii de legume si fructe.
Dupa zilele de post nu e bine sa recuperezi rapid lipsa carnii si lactatelor din meniu, mai ales ca pe masa de Paste isi vor face loc fripturi, cozonaci si multe oua vopsite.

Retete de pasteOua vopsite si friptura miel - alimente bune in portii mici
Avem nevoie de proteine pentru o dieta sanatoasa, dar asta nu inseamna ca de Paste trebuie sa exageram cu carnea si ouale. Este adevarat ca oul este unul dintre alimentele cele mai pline de nutrienti. Are proteine, vitamine si minerale si putine grasimi.
Galbenusul de ou contine destul de mult colesterol (in jur de 270mg la un ou mediu). Oamenii de stiinta pun ca un ou pe zi este benefic pentru organism. Secretul in zilele de Paste este sa ciocnesti cate oua poftesti, dar sa consumi doar unul singur in fiecare zi.
Friptura de miel este mult mai sanatoasa in comparatie cu alte tipuri de friptura din carne rosie. Este o sursa buna de fier, zinc, vitamian B12, acid folic, calciu, necesare pentru un sistem imunitar puternic.
Problemele pot sa apara tot din cauza continutului mare de colesterol, la fel ca in cazul oualor. Cei care stiu ca au probleme ale sistemului cardiovascular sau afectiuni ale ficatului e bine sa nu se avante in tava cu friptura de miel. O bucatica nu e interzisa, dar e bine sa consume carne de miel cu moderatie.

RETETE DE PASTE: Pasca fara aluat pentru Paste, cu branza si stafide :


Retete de paste
pasca fara aluat, cu branza si stafide, retete de PasteAlaturi de ciorba de miel, friptura la cuptor si ouale vopsite, pasca cu branza si stafide nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Reteta pentru pasca de Paste pe care ti-o propunem este simpla si delicioasa.
Bogdan Roman de la MasterChef ne-a dat o reteta simpla de pasca fara aluat pentru Paste, dar foarte gustoasa.
Cum pregatim pasca de Paste fara aluat
Ingredientele de care avem nevoie pentru a prepara aceasta reteta de Paste sunt: 100ml rom/whisky sau apa calda pentru inmuiat stafidele, 1 coaja rasa de lamaie, amaretto , esenta de vanilie sau zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 5 linguri de faina , 8 linguri de zahar, 5 oua, 100g stafide, 600g branza de vaci.
Pentru inceput, punem stafidele la inmuiat in putin alcool, cat sa le acopere. Daca nu avem alcool, le putem inmuia si in apa calda. Cu cat este apa mai calda, cu atat se vor inmuia mai repede.
Alegem galbenusurile de albusuri si amestecam galbenusurile cu branza de vaci, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, si vanilia. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si un praf de sare. Amestecam bine pana nu mai avem cocoloase de faina. Aici trebuie sa avem putina grija pentru ca daca branza de vaci este uscata vom folosi mai putina faina, iar daca branza este foarte moale, vom folosi mai multa faina.
Separat batem albusele spuma cu un praf de sare. Amestecam cu grija si albusele in compozitie. Aceasta compozitie nu trebuie sa fie foarte moale, dar totusi sa curga greu.
Ungem o tava cu unt si o tapetam cu faina sau gris. Turnam compozitia si o bagam in cuptorul incins la 180 grade (mediu) timp de 15 minute. Apoi micsoram putin temperatura (pana la 160 grade) si mai lasam aproximativ 35-40 minute, pana capata o crusta aurie. Obligatoriu se va face testul cu scobitoarea. Pasca de Paste trebuie sa se raceasca incet inainte de a fi taiata.

MESAJE DE PAŞTE, SMS DE PAŞTE, URĂRI DE PAŞTE. Exemple de MESAJE pe care le poţi trimite DE PAŞTE :

MESAJE DE PAŞTE. Hristos a inviat! Sarbatoarea Invierii Domnului,binecuvantata de lumina sfanta sa aduca sentimente calde,bogatie sufleteasca si bunastare intr-un ou inrosit de iubire si intr-un cozonac delicios precum voia buna! 

MESAJE DE PAŞTE. O data pe an e Pastele. O zi speciala, plina de arome ale bucatelor alese si parfumul florilor de sezon. Paste Fericit!
Sper ca Sfanta sarbatoare de Paste sa iti aduca lumina si multa fericire in inima. Hristos a Inviat!
Fie ca bucuria Invierii Domnului sa va aduca in suflet numai lumina si fericire si mult timp petrecut alaturi de cei aproape inimii tale. Paste fericit si Hristos a Inviat!
Cu ocazia Invierii Domnului vrem sa va uram toate cele bune: lumina in suflet, dragoste si sanatate. Hristos a Inviat!
Sa va bucure Dumnezeu, sa va dea sanatate, sa aveti continuitate, iar bucuriile sa tina la distanta toate necazurile! Paste Fericit!
In aceasta zi de sarbatoare vreau sa va urez tie si familiei tale multa sanatate, intelepciune si putere. Paste Fericit!
Sa te protejeze ingerii, supararile sa treaca, bunastarea sa te imbratiseze, si Dumnezeu sa te binecuvanteze mereu. Hristos a Inviat!
Fie ca sfanta sarbatoare a invierii Domnului sa va aduca cele patru taine divine: lumina, intelepciune, dragoste, speranta. Un Paste Fericit!
Lumina Sfintei Invieri sa ajunga la sufletul tau si in inimile voastre bucurandu-va de minunea Invierii Domnului nostru Iisus Hristos!
Fie ca Sfanta sarbatoare de Paste sa va aduca lumina, caldura si sanatate. Hristos a Inviat!
Fie ca Sfanta Lumina de Paste sa va lumineze calea cea buna spre fericire si bucurie. Paste Fericit!

18.04.2014

FRIPTURĂ DE MIEL la cuptor tradiţională, ca la mama acasă :

FRIPTURĂ DE MIEL - REŢETĂ DE PAŞTE. Ingrediente:
1 pulpa de miel (de preferat pulpa din spate) de 2 kg
cartofi noi
6-7 catei mari usturoi
1 pahar mare vin alb
1 cana de apa
cca 50 ml ulei de masline/floarea soarelui
2-3 crengute rozmarin (optional)
2-3 crengute maghiran proaspat (optional)
sare
piper
FRIPTURĂ DE MIEL - REŢETĂ DE PAŞTE. Mod de preparare
Spălam pulpa foarte bine şi o ştergem cu un şervet de bucătărie. Curăţăm usturoiul şi-l tăiem în bastonaşe. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, înţepăm adânc pulpă din loc în loc, pe ambele părţi. În găurile formate introducem bastonaşele de usturoi. Ungem pulpă cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecam cu sare şi piper din belşug şi o aşezam în tavă unsă şi ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduţă şi pudram pulpă cu câteva ace de rozmarin prospat şi cu câteva frunze de maghiran. Acoperim tavă cu folie de aluminiu şi o băgam în cuptorul preîncălzit la 200A° C pentru 1h 30min. După primele 30 minute, scoatem tavă din cuptor şi întoarcem pulpă pe cealalata parte. O acoperim şi o mai lăsăm încă 30 de minute la cuptor după care o descoperim din nou, o întoarcem şi adăugăm în tavă cartofii noi spălaţi bine dar necurăţaţi, plus încă câteva ace de rozmarin şi maghiran. Acoperim din nou şi mai lăsăm încă 30 minute la cuptor. După ultimele 30 minute, descoperim tavă şi lăsăm pulpă şi cartofii la rumenit pentru încă 20-30 minute. În tot acest timp, avem grijă că sosul din tavă să nu scadă iar dacă se întâmplă acest lucru, mai adăugăm apa călduţă amestecată cu puţin vin. Din 10 în 10 minute, ungem cu o pensulă pulpa cu sosul format în tavă. Când s-a rumenit frumos, stingem focul şi o putem servi.

Actorul care l-a transformat pe Iisus intr-un sex simbol. Ce s-a intamplat cu 12 dintre actorii care l-au jucat pe Hristos in filme :

De-a lungul timpului, cinematografia mondiala a fost fascinata de povestea lui Iisus. De la capodopera lui Zeffireli, "Iisus din Nazaret" si pana la contoversatul "Patimile lui Hristos" (2004) figura lui Iisus apare intr-o puzderie de filme, mai mult sau mai putin credibila. In constiinta cinefililor, actorul Robert Powell ramane insa Iisus din Nazaret.

Sa intri in pielea lui Iisus este ceva cu totul exceptional, iar actorii care l-au jucat de-a lungul anilor au simtit farmecul acestui rol, dar si blestemul sau. Robert Powell, Jim, Caviezel, Max von Sydow sau Christian Bale sunt doar cativa dintre actorii celebri care au reusit sa-l aduca pe Iisus pe marile ecrane in mod convingator.
 
12 actori celebri au avut curajul de a juca cel mai greu si solicitant personaj pentru un star de cinema. Fie ca au fost mai buni sau mai slabi, toti au avut misiunea grea de a  impresiona publicul. De departe cel mai cunoscut  ramane Robert Powell, din "Jesus of Nazareth" (1977) considerat cel mai bun actor din toate timpurile care l-a jucat pe Iisus. Interpretarea sa magnifica a intrat in istorie si pentru o generatie intreaga el a ramas drept Iisus, imaginea sa fiind asociata des cu cea a Mantuitorului. 


Desi regizorul Zeffirelli isi dorea nume ca Al Pacino sau Dustin Hoffman, cand i-a vazut ochii albastri ai lui Powell, a stiut  pe loc ca el este cel mai potrivit actor. Robert Powell a fost sfatuit de regizor sa nu clipeasca, pentru a accentua ochii lui albastri, patrunzatori, si pentru a-i da un aer misterios.  Powell a trecut printr-un regim foarte strict si a ascultat cu sfintenie toate indicatiile regizorului. Ba mai mult, a fost nevoit sa se casatoareasca cu iubita sa, pentru ca Zeffirelli, un catolic convins,  n-a vrut ca cel care-l portretizeaza pe Iisus sa "traiasca in pacat".  In 1992, publicatia Daily Mail scria ca el este singurul actor care a reusit sa-l transforme intr-un sex simbol pe Iisus.

Săptămâna patimilor : Ce să nu faci în vinerea mare !!!

SĂPTĂMÂNA MARE:este ultima perioadă care marchează Postul Pastelui. În fiecare zi din această săptămână, credincioşii merg la slujbele bisericeşti, numite Denii, pentru pomenirea ultimelor zile ale lui Iisus Hristos pe Pământ.
În Vinerea Patimilor, se pomenesc sfintele şi mântuitoarele şi înfricosătoarele Patimi ale Domnului nostru Iisus Hristos pe care le-a primit de bunăvoie pentru noi. Se mai face încă pomenire de mărturisirea mântuitoare făcută de tâlharul recunoscător care a fost împreună cu El.

Biserica numeşte Patimile Domnului: sfinte – pentru că Cel ce le-a răbdat este Sfântul Sfinţilor, sfinţenia însăşi; mântuitoare – pentru că ele sunt preţul cu care Domnul a răscumpărat neamul omenesc din robia păcatului; înfricoşătoare pentru că nu poate fi ceva mai înfricoşător decât ocara pe care Făcătorul a răbdat-o de la făptura Sa.

În această zi nu se săvârşeşte Liturghia pentru că însuşi Mielul lui Dumnezeu este jertfit acum; este vreme de post total, pentru că Mirele s-a luat de la noi. (Matei 9, 15). Se fac numai ceasurile împărăteşti care ne pun înainte nemărginita smerenie a Domnului, Crucea cea dătătoare de viaţă şi credinţa tâlharului.

Seara săvârşim denia prohodului Domnului, care este ultima treaptă a tânguirii pentru Hristos, înainte de Învierea Sa. Se înconjoară de trei ori biserica cu Sfântul Epitaf – semn al celor trei zile petrecute în mormânt.

Ouale nu se vopsesc in Vinerea Mare. Gospodinele sunt sfatuite sa vopseasca ouale fie in Joia Mare, fie sambata, inaintea Pastelui, in niciun caz in Vinerea Mare. In aceasta zi, nu ar trebui sa se faca nimic. De asemenea, este bine ca ouale sa fie vopsite in rosu deoarece aceasta culoare este sangele Mantuitorului. In Vinerea Mare, credinciosii tin Post Negru pentru iertarea pacatelor si pentru a avea spor si sanatate.

- în Vinerea Mare se ţine post negru în amintirea Răstignirii lui Iisus. În Vinerea Mare nu se fac copturi. În dimineaţa de Vineri Mare, înainte de răsărit, oamenii alergau desculţi prin rouă sau se scăldau în apă curgătoare pentru a fi sănătoşi tot anul. În Vinerea Mare nu se mănâncă urzici, nu se foloseşte oţet pentru că pe Cruce, Iisus a fost bătut cu urzici, iar buzele au fost udate cu oţet.

În Vinerea Mare se opreşte lucrul, nu se spală, nu se coase, nu se sacrifică păsări sau animale. În unele zone se dă cu tămâie în jurul copacilor şi caselor pentru a le feri de dăunători, boli, trăznet şi animale sălbatice. Dacă plouă în Vinerea Mare se spune că va fi an mănos. În Vinerea Mare fetele nemăritate fac vrăji de dragoste pentru a fi cerute de nevastă. În Vinerea Mare nu se săvârşeşte Liturghie, iar mortii nu se îngroapă decât cu bătăi de toacă.

17.04.2014

Cele mai bune sfaturi pentru friptura de Paste. Cum sa rumenesti perfect o pulpa intreaga de miel la cuptor :

Primul gand la friptura de miel ne-a dus imediat cu mintea la Jamie Oliver si la friptura lui de miel de Paste, delicioasa, suculenta si perfect aromatizata, cu o carne atat de bine patrunsa incat se desprinde singura de os.
Pe langa fripura de pui pe care o exersezi mai des, o pulpa intreaga de miel pare o adevarat provocare. Dar, de fapt, nu e cu nimic mai complicata. Iti trebuie doar cateva secrete care sa o faca felul favorit al familiei pe masa de Paste.
Trucuri pentru friptura de miel: 
  • Foloseste cea mai buna si mai mare tava de friptura pe care o ai. Daca nu detii asa ceva, investeste intr-una noua. Nu vei putea coace o pulpa intreaga de miel in tava de prajituri. E de preferat sa folosesti o tava care poate fi pusa si direct pe flacara de la aragaz, pentru ca dupa ce scoti friptura din ea sa gatesti sucurile lasate in tava pentru a pregati cel mai bun sos.
  • Foloseste un termometru pentru carne. Cu el vei putea decide cu exactitate daca fripura e gata sau mai trebuie sa stea la cuptor, fara sa fii nevoit sa tai o bucata din ea.
  • Incinge cuptorul bine si scoate carnea din frigider cu cel putin jumatate de ora inainte sa o pui la cuptor. Asta va asigura gatirea corecta si perfecta a carnii.
  • Nu exagera cu condimentele, dar foloseste mai mult decat clasicele sare, piper si crengute de rozmarin. Lasa-te sedus de arome orientale: portocala si piper, scortisoara si citrice, ardei iute si usturoi. 
  • Nu taia friptura imediat ce ai scos-o din cuptor. Sunt necesare macar 15 minute in care sa o lasi in tava sa se racoreasca. Ideal ar fi sa stea in jur de 30 de minute. 
  • Foloseste sucurile lasate de carne in tava pentru un sos delicios. Mai ai nevoie de un strop de vin si o bucatica de unt pentru a face cea mai buna reductie langa friptura ta.
Acum, ca stii cele mai importante sfaturi, ai nevoie de o reteta buna pe care sa o gatesti pentru masa de sarbatoare.
Pulpa de miel la cuptor cu lamaie si salote
Ingrediente (pentru 8 portii):
  • 1 pulpa de miel de 3kg 
  • sare si piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 115g unt moale
  • 2 lamai
  • 6 salote / cepe rosii mici

Cinci băuturi pentru masa de Paște :

De Paște trebuie să închini un pahar cu cei dragi. Și pentru că e sărbătoare mare, ai un motiv în plus să alegi mai atent licorile cu care te vei delecta.
Sărbătoarea Paștelui este, ca în fiecare an, un bun prilej pentru noi toți să mâncâm după voia inimii și să degustam câteva licori minunate alături de cei dragi. Pentru mesele din familie sau pentru petrecerile cu prietenii n-ar trebui să lipsească nimănui câteva sticle de vin bun din casă. Fie că vreți să faceți un cadou, fie că le veți bea cu ai voștri ar fi bine să pregătiți o “rezervă specială” în cămară. Un vin bun o să vă încălzească pe dinăuntru și o să contribuie din plin la atmosfera de sărbătoare mai ales dacă este împărțit cu cei dragi.
1. Un vin roșu. Dacă vă plac vinurile demiseci, aromate și prietenoase vă recomand un Carmenere de Chile de la Cono Sur, cu gust intens de fructe roșii coapte și postgust ușor condimentat sau un Zinfandel din California, foarte fructat și el însă mult mai domol și mai catifelat. Dacă le preferați pe cele mai seci, cu buchet elaborat și arome ceva mai sofisticate vă invit să încercați un Malbec din Argentina , un cupaj de struguri italienești din Sicilia sau, de pe meleagurile noastre, un cupaj clasic de Fetească și Cabernet din Dealu Mare. Sunt câteva propuneri distincte, cu personalități diferite, însă au toate un numitor comun: se potrivesc de minune cu friptura de miel.
2. Un vin rose. Pentru petrecerile ceva mai relaxate, puteți să luați în calcul și câteva roseuri care se potrivesc mai bine zilelor însorite de primăvară de care sper să avem parte și în vacanța aceasta. De “cursă lungă” poate fi Făurarul de la Davino sau un rose proaspăt de Drăgășani. Ceva mai elaborate sunt vinurile de Provence sau roseurile Italienești.

Cât de deschiși sunt românii la preparatele pentru post și ce spun nutriționiștii :

Cifrele publicate de companiile prezente pe segmental de food arată că postul Paștelui nu oprește pofta românilor pentru mâncărurile care conțin carne. În același timp, nutriționiștii spun că există niște reguli pe care trebuie să le respecți atunci când te decizi să ții post.
Postul Paștelui nu a influențat major apetitul românilor pentru carne, doar 20% dintre comenzile zilnice actuale fiind pentru meniuri vegetariene, specifice postului, în timp ce preparatele din carne au generat 80% din comenzi, reiese din datele platformei de comenzi de mâncare foodpanda.
Când vine vorba de o masă de prânz, de exemplu, servită de cele mai multe ori la birou, felurile cu carne clasice, se dovedesc a fi cele mai la îndemână. Potrivit reprezentanților foodpanda, puiul conduce în topul preferințelor ”carnivore”, generând 34 % din comenzile zilnice specifice pentru feluri de mâncare din carne, urmat de porc cu 27% și de vită cu 22%.
Deși recunoscute ca fiind mai sănătoase, mancărurile pe bază de curcan și de pește sunt printre cele mai puțin comandate, peștele generând  13% din comenzile foodpanda pentru meniuri din carne, în timp ce curcanul doar 3%. În ce privește garniturile preferate pentru tipurile de carne, combinațiile tradiționale precum porcul cu cartofi prăjiți, puiul cu cartofi natur sau peștele cu orez sunt cele mai comandate pe platforma foodpanda.

Cât costă ACELAŞI COŞ de produse pentru MASA DE PAŞTE la Carrefour, Kaufland, Cora, Auchan, Billa şi Mega Image :

Săptămâna Mare a Paştelui reprezintă o perioadă foarte bună pentru comercianţi, ale căror vânzări cresc considerabil. Gândul a mers din nou cele mai importante reţele comerciale moderne şi a umplut un coş de cumpărături cu produse care se vor regăsi pe masa de Paşte a românilor. Cel mai ieftin coş l-am găsit într-un hipermarket din reţeaua Carrefour, iar cel mai scump într-un magazin Mega Image. 
160 de lei este preţul minim al unui coş de cumpărături pentru masa de Paşte în Carrefour. De banii aceştia puteţi cumpăra pulpă de miel, lapte, ouă, caşcaval, salam, unt, făină, zahăr, bere, ceapă, cartofi, roşii, salată, o băutură răcoritoare, o sticlă de apă minerală, una de vin, un kilogram de portocale, o figurină de ciocolată, cafea, precum şi vopsea de ouă. Acelaşi coş de cumpărături este cu peste 40 de lei mai scump într-un Mega Image.
 În 15 aprilie, gândul a colindat reţelele comerciale Kaufland, Mega Image, Auchan, Carrefour, Billa şi Cora, unde a umplut un coş cu produse gata preparate sau ingrediente pentru masa de Paşte. 

Gândul  precizează că preţurile sunt cele afişate la raft în data de 15 aprilie, existând posibilitatea ca unele produse să fie înscrise într-o promoţie. Preţurile sunt cele afişate în Kaufland Mihai Bravu, Mega Image Tineretului, Auchan Berceni, Cora Sun Plaza, Carrefour Grand Arena, Billa Dristor. Mărcile produselor au fost alese aleatoriu. Deşi vor fi nelipsite de pe masa de Paşte a celor mai mulţi dintre români, pâinea, cozonacul şi pasca nu le-am putut include în coş, pentru că nu am găsit acelaşi tip de produs în mai mult de trei magazine. În aceste condiţii, am creat o categorie suplimentară în care le-am adăugat alături de alte alimente sau preparate pe care românii le vor folosi sau degusta în această duminică.
O diferenţă considerabilă am găsit-o la carnea de miel, pe care mulţi români o vor degusta în zilele de Paşte. În Mega Image, un kilogram de pulpă de miel marcă proprie costa 20,99 de lei, în timp ce în Cora preţul era de 31,99 de lei. 

Ce patesti daca iti parchezi ilegal caruta. Primaria Oradea le-a facut o bucurie cailor :

caruta tractata Oradea“Hingherii de masini” nu ridica doar autoturisme. A descoperit-o pe pielea lui un oradean care si-a parcat unde nu trebuie caruta
Imaginile ne-au fost trimise de un utilizator www.stirileProTV.ro, care spune ca “dispozitia de ridicare a fost data de catre Politia Locala Oradea”, dupa care caruta ar fi fost dusa la depozitul firmei care se ocupa cu astfel de ridicari, de unde proprietarul o poate ridica daca achita taxa de 300 de lei. Nu am aflat unde sunt caii care au tractat caruta pana acolo si daca ei pot fi sau nu ridicati in caz ca sunt gasiti priponiti ilegali.
Intrebarea e cum isi va ridica omul vehiculul: va veni calare si apoi va inhama calul la ea? Si, de asemenea, ce se va intampla daca nu o ridica, dat fiind ca s-ar putea sa nu considere ca merita 300 de lei? Potrivit primariei, “in situatia in care vehiculul nu va fi revendicat de proprietar sau de detinatorul legal, dupa expirarea unui termen de 10 zile de la data anuntului, acesta va trece in domeniul privat al unitatii administrativ-teritoriale, respectiv Consiliul Local al Municipiului Oradea, liber de orice sarcini si va fi valorificat in conditiile legii”. In concluzie, se pare ca Primaria Oradea tocmai s-a ales cu o caruta.

”Cărări rătăcite” pe ouăle „închistrite” ale Putnei lui Ștefan cel Mare :

Azi e Joia Mare, şi la toată casa putneană încep a se roşi şi ouăle pentru masa de Paşti... căci cele picurate, artă pe coajă subţire de vis, nu-s „de ciocnit”! Doar oul „roşu mohorât”, din vechime, se ciocneşte, rostind: Hristos a Înviat!

 Cărarea rătăcită... I se mai spune în Bucovina şi “cărarea ciobanului”, aşa cum prin unele părţi de ţară se numeşte “cărarea stelelor”. O spirală răsucită, asemeni spiralei ADN-ului, ori Căii Lactee (galaxia, ea însăşi o “cărare în stele”). O întâlneşti pe altiţa cămeşii, pe păretare şi... pe oul de Paşti.

Aşa cum la Putna, acasă la “închistritoarele de ouă”, se “scrie” de sute de ani cu chişiţă pe coaja albă, în roşu, negru şi brun. „Modelul brâului de la catrinţă şi-al scoarţelor, modelul de altiţă costişită (pe-o parte, adică), brâul popii (zis şi “al diaconului”), modelul năframei, crucea paştii cu spic de grâu, prosopul “răciucit” cu spic de grâu... Toate cu ornamente florale ori geometrice”.

Se mai pictează şi chipul Mântuitorului, ori al Maicii Domnului, ori al Sfintei Mănăstiri Putna şi-al ctitorului său. Şi, tot mai rar, se face “oul mohorât”, un roşu închis, specific Putnei. Căci fiecare sat, chiar fiecare casă, are modelele şi culorile ei, şi atunci când e vorba de oul minunat împodobit, aşa cum ştii un bărbat din ce familie este numai privind desenul motivelor de la brâul cu care e încins.
Mai nou, se fac modele cu ceara picurată, în relief, iar ornamentalul devine uneori mai important decât simbolul desenului de pe ou. E un fel de întrecere aici, între meşteriţe, care are modele mai frumoase şi chişiţă să deseneze mai subţire (se zice că, în alt sat, nişte femei şi-au făcut chişiţă de aur, “că scrie mai minunat”...).
Marcela Mănăsoi este dintre femeile acelea care şi-au făcut şi-o pasiune, şi-o profesie din asta. O întâlneşti de multe ori la festivaluri şi concursuri. Mii de ouă închistrite într-un an. Câte zeci de mii într-o viaţă? Dar câte sute de mii închistresc generaţiile de femei putnene, care-şi transmit modelele şi taina impodobirii ouălor din mama în fiică? Aşa cum Maria Fodor, din Putna, a învăţat-o pe fiica-sa, Cătălina, aşa cum amândouă le-au învăţat pe cele mici, codanele, urmărind desenul din caietul cel vechi al bătrânei Coca lui Moc, stăpâna de dinainte a casei şi a meşteşugului.
“Avem modelul scris pe caiet încă de la bunica, dar el este doar baza pe care imaginăm motive noi”, ne spune mama-mare, arătându-le fetelor semnificaţia motivelor desenate. În casa lor ouăle se “picură” cu ceară colorată, aşa cum a picurat sângele Domnului pe ouăle din coş.
Azi e Joia Mare, şi la toată casa putneană încep a se roşi şi ouăle pentru masa de Paşti... căci cele picurate, artă pe coajă subţire de vis, nu-s „de ciocnit”! Doar oul „roşu mohorât”, din vechime, se ciocneşte, rostind: Hristos a Înviat!

16.04.2014

15 sfaturi pentru un cozonac perfect :

Paștele nu e Sărbătoare fără cozonac!!! Află secretele unui cozonac perfect de la chef Dinu Bogdan!!!
 
1)     Înainte de a te apuca de pregătit cozonacii, ai grijă ca în bucătărie să fie cald.
2)      Faina trebuie să fie uscată, iar ouale și laptele la temperatura camerei.
3)      Secretul unui aluat pufos stă în framantat. Frământă-l deci, bine, până va fi ușor lipicios, dar se poate dezlipi totuși ușor de pe mână.
4)      Folosește untură atunci când pregătești aluatul - el va fi mult mai fraged.
5)      Ai grijă ca drojdia pe care o folosești să fie proaspătă.
6)      Nu pune sare în maia!
7)      Dacă ai cuptor pe gaz, adaugă pe raftul de jos o tavă cu apă. Temperatura ridicată nu va ajunge brusc la cozonac și acesta se va coace mult mai bine.
8)      Dupa ce ai introdus aluatul în cuptor, nu deschide cuptorul minimum 20 de minute, altfel cozonacul nu va crește.
9)      Unge cozonacul cu gălbenuș de ou și lapte, peste care presari zahăr tos, cu câteva minute înainte de a-l scoate din cuptor. Va face o crustă frumoasă la sfârșit.
10)   Dizolvă zahărul în lapte înainte să-l incorporezi.
11)   Folosește numai ouă de găină la cozonac, sunt singurele care au albușul suficient de dens încât să permită creșterea corespunzatoare a aluatului.
12)   Ține cont de faptul că albușurile se încheagă mai repede dacă adaugi un vârf de cuțit de sare și câteva picături de lămâie.
13)   Nu încorpora albușurile decât imediat după ce le-ai bătut.
14)   Pentru a da cozonacului o culoare de un galben mai intens adaugă puțin turmeric (șofran indian) sau șofran normal, zdrobit la mojar și dizolvat în 2-3 linguri de lapte fierbinte.
15)   Dupa ce-ai scos cozonacul din cuptor, pentru a-l menține pufos, lasă-l să se odihnească niște ore, acoperit cu un prosop ușor umezit.

Idei de decoraţiuni speciale de Paşti :

Învaţă în această primavară cum să îţi personalizezi locuinţa cu decoraţiuni speciale pentru sarbatoarea de Paşti şi surprinde-i placut pe cei dragi.

1. Realizează  un cuib floral cu ouă de Paşti Dacă  îţi doreşti ca în mijlocul mesei festive să  ai un decor inedit, poţi lua în calcul ideea aceasta de a confecţiona un cuib fals cu flori, în mijlocul caruia să  pui ousoarele de Paşte. Ai nevoie de cateva nuieluse de rachită, flori de sezon şi sarmă subtire. Impleteşte nuielusele sub forma unui cuib şi prinde-le cu sarmă, apoi decorează cosuletul obtinut cu flori de sezon. În mijlocul cuibului vei aseza ouale vopsite de Pasti. O idee simplă, dar de mare efect, nu-i asa?
2. Creeaza un decor special cu oua colorate
Ai nevoie doar de o vaza transparenta si oua decorative din plastic, pe care sa le asezi in interiorul vazei. Umple recipientul din sticla cu ousoare colorate si vei obtine un obiect decorativ interesant pentru locuinta ta!
3. Invata cum sa faci un terarium de Pasti
Acest aranjament spectaculos a fost realizat cu ajutorul unei simple farfurii de ceramic, pe care s-a asezat o bucata de muschi de pamant, cateva ferigi si oua vopsite natural. Totul s-a acoperit cu un borcan de sticla, iar rezultatul final este incantator!

15.04.2014

O minune de Paşti. Inima unei fetiţe sărace, "reparată" gratuit în România :

O fetiţă în vârstă de doi ani, născută cu o gravă malformaţie cardiacă, a fost salvată, fără a fi nevoie de o operaţie pe cord deschis, de o echipă de medici români şi greci. Reuşita medicală a fost un adevărat cadou de Paşti pentru micuţă şi familia ei.

Rebeca, o fetiţă care luna viitoare va împlini doi ani, s-a născut cu o "gaură" de 10 milimetri între pereţii cordului. Orificiul din peretele care separă atriile (inima umană este formată din 4 încăperi, 2 atrii şi 2 ventricule) o împiedicau pe micuţă să ducă o viaţă normală.

"Din cauza bolii, plămânii ei sunt inundaţi de sânge, pleacă mai mult sânge din inimă către plămâni", explică mama Rebecăi, Ramona Tătulea, într-un dialog cu reporterii TVR.

Malformaţia apare o dată la 5.000 de naşteri, iar cei afectaţi răcesc foarte des, obosesc extrem de repede şi sunt dispuşi la insuficienţă cardiacă şi embolii.

Rebeca vine dintr-o familie foartă săracă din Valu lui Traian, judeţul Constanţa. Imediat după ce au aflat de boala fetiţei, părinţii au reuşit însă să deschidă un site umanitar, în care au descris problemele fetiţie şi cereau ajutor pentru a strânge suma de 20.000 de euro, costul operaţiei într-un spital din Germania.

Studiul incredibil care arata ce se intampla dupa ce omenirea a inceput sa nu mai consume sare :



 Studiul incredibil care arata ce se intampla dupa ce omenirea a inceput sa nu mai consume sare
"Ca sarea in bucate" nu mai este de actualitate. Consumul de sare a fost redus pentru ca nu face bine pentru sanatate. Englezii de la Daily Mail scriu ca cercetatorii au concluzionat ca intre 2003 si 2011, consumul de sare a scazut cu aproximativ 15%, de la 9.5g pe zi la 8.1g pe zi. Iar o consecinta a acestui fapt este ca numarul mortilor cauzate de boli de inima a scazut cu 40%, numarul mortilor cauzate de infarct a scazut cu 42% iar media presiunii sangelui a scazut semnificativ.
Conform studiului, aceasta scadere a consumului de sare a stopat 18.000 de infarcturi pe an, jumatate dintre acestea putand fi fatale! Media consumata pe zi este totusi peste cea recomandata, de 6g pe zi. De asemenea, englezii scriu ca NHS (National Health System) a economisit 1.5 miliarde de lire anual!
Faptul ca sarea nu este benefica in cantitati mari este cunoscut, sportivii avand anumite restrictii. De asemenea, la cluburile de fotbal, modul in care se alimenteaza jucatorii este atent sub supraveghere.

Descoperirea care ne va schimba viitorul. Cercetatorii au aflat cum poate fi transformata apa de mare in combustibil :

PamantLaboratorul de Cercetari Navale din Statele Unite (NRL) tocmai a gasit o cale de a reduce dependenta de derivati din petrol, transformand apa de mare in combustibil.
Cercetatorii de la NRL au anuntat o descoperire tehnologica importanta, spunand ca pot transforma apa de mare in dioxid de carbon si hidrogen. Prin inlaturarea cu succes a unor obstacole chimice, oamenii de stiinta pot urma o alta serie de procedee chimice, pentru a crea combustibil bazat pe apa de mare, relateaza The Washington Times.
"Trebuie sa indeplineasca specificatiile militare pentru a putea fi pus in rezervor", a spus Heather Willauer, cercetator chimist la NRL, in cadrul unei conferinte anuale pe teme de aparare navala si spatiala care se desfasoara la Washington.
"Inca nu am ajuns la stadiul descrierii detaliate, dar suntem in regiunea hidrocarburilor si nu ar trebui sa fie foarte complicat sa indeplinim aceasta etapa", a mai spus Heather Willauer.
Procesul de transformare a apei de mare in combustibil implica un consum foarte mare de energie, dar cercetatorii spun ca in urmatorul deceniu procedeul poate deveni mult mai eficient.
Chiar daca nivelul costurilor este ridicat, NRL vede beneficii in aceasta descoperire. "Ideea este ca din punct de vedere logistic n-o sa mai fim dependenti de combustibilul furnizat de fosile. Poti sa faci combustibil unde si cand ai nevoie", a mai spus dr. Willauer.

REŢETE DE PAŞTE. Cum să vopseşti OUĂLE :

Tradiţia spune că ouăle se vopsesc în Joia Mare, de preferinţă în culoarea roşie, dar se poate opta şi pentru alte nuanţe, precum albastru, portocaliu, galben sau verde. Oul şi carne de miel sunt alimentele „vedetă” care nu ar trebui să lipsească de pe masa de Paşte. 
Oul este un aliment cu un raport scazut de calorii, iar medicii nutritionisti spun că acest aliment crează rapid senzaţia de saţietate. Potrivit acestora, oul este un aliment bogat în proteine, te ajută să pierzi mai puţină masă musculară şi mai multă grăsime atunci când ţii cură de slabire. Astfel că nu din cauza acestui aliment trebuie să ne facem probleme în ceea ce priveşte silueta noastră în perioada Sărbătorilor Pascale.
Înainte de a vă apuca de vopsit ouăle, acestea trebuie spălate bine, pentru a fi degresate. Ideal este să folosiţi detergent de vase, iar apoi trebuie să le clătiţi bine, sub jet de apă călduţă.
Deşi pare o operaţiune simplă, oul este extrem de pretenţios atunci când vrem să îl fierbem. Pentru a evita spargerea lui, ciocaniţi-l usor cu unghia. Oul care bun de vopsit sună a plin. 
Vopsirea ouălor – varianta 1
Ouăle se pun la fiert în apă rece. Se lasă pe aragaz timp de maxim trei minute după ce apa a dat în clocot, apoi se dă vasul în care au fiert ouăle la o parte de pe foc, fără a scoate ouăle din el.
Între timp, într-un alt vas pregătim vopseaua pentru ouă. Se adaugă un plic sau două, în funcţie de ce cantitate de apă aţi pus în oală, şi se adaugă oţet, pentru a intensifica nuanţa în care doriţi să le vopsiţi.
Ouăle se scot pe rând din oala în care au fiert câte două sau trei şi se pun în oala unde am pregătit amestecul pentru vopsit. Astfel, ouăle nu trec brusc de la rece la cald şi nu riscaţi ca acestea să se spargă.
După maxim un minut de lăsat în vopsea se scot ouăle din vopsea şi se pun pe o hârtie care să absoarbă bine vopseaua în exces. De preferat este o hârtie de ziar. Se rostogolesc pe hârtie, pentru a nu se forma picături de vopsea care strică aspectul ouălor.
Ouăle, încă fierbinţi, se ung cu ulei, cu o bucăţică de vată înmuiată în ulei. Este important să fie unse cât timp sunt încă fierbinţi şi au porii deschişi, pentru ca uleiul să intre în coajă, iar ouăle să aibă o culoare vie, strălucitoare, dar să nu fie unsuroase.

Obiceiuri de PAŞTE în Alba: "Păştenii", "Prăgşorul", "Statul la vase" şi "Pomeana copiilor" :

"Păştenii", "Prăgşorul", "Statul la vase", "Pomeana copiilor", "Fugăritul mirelui" sunt obiceiuri de Paşte păstrate în Alba. Cea mai veche tradiţie este  "Statul la vase", care presupune ca tinerii căsătoriţi în ultimul an să se îmbrace în haine de nuntă şi să stea la mese în curtea bisericii, unde primesc în dar vase
Unul dintre obiceiurile mai noi din judeţul Alba se păstrează de aproape 70 de ani la Vinerea, localitate aparţinătoare oraşului Cugir.
Denumit "Păştenii", obiceiul a fost iniţiat de unul dintre foştii preoţi ai satului şi presupune ca toată cheltuiala pentru pregătirea Paştelui să fie suportată de localnicii care au împlinit sau împlinesc în anul respectiv vârsta de 60 de ani.
Preotul ortodox din Vinerea, Mircea Moşneag, povesteşte că localnicii în vârstă de 60 de ani sunt numiţi "păşteni" şi oferă vinul, cumpără lumânări, pâine, iar toate acestea sunt duse la casa unuia dintre păşteni. În Joia Mare, este organizată o procesiune religioasă la care participă sătenii îmbrăcaţi în costume populare şi preotul, care merg la casa păşteanului, unde se oficiază o slujbă şi se iau pâinea, vinul şi lumânările, sunt puse în desagi şi duse la biserică pentru fi folosite la slujba de Înviere. Localnicii din Vinerea spun că obiceiul a devenit nelipsit şi în fiecare an "păştenii" se întrec care să organizeze mai bine "Paştile".
În schimb, unul dintre cele mai vechi obiceiuri, atestat etnografic în jurul anului 1750, se păstrează în zona Munţilor Apuseni, în localitatea Bistra, cea mai mare comună, ca întindere, din Europa.
Obiceiul, denumit "Toaca Paştilor" sau "Prăgşorul", începea din Joia Mare, când feciorii satului mergeau în pădure, căutau un lemn de paltin cu rezonanţă şi făceau o toacă, pe care mai apoi o atârnau în curtea bisericii din localitate.
Bătrânii din Bistra povestesc că acum obiceiul s-a modificat puţin, astfel încât toaca este adusă din turla bisericii şi atârnată de un par, urmând ca apoi să fie bătută şi păzită de 12 tineri necăsătoriţi, numiţi "crai". 

TRADIŢII DE PAŞTE: de la mâncăruri tradiţionale, la înnoirea hainelor :

Sărbătoarea Paştelui este marcată de obiceiuri străvechi ce ţin de credinţa unei curăţiri şi înnoiri interioare, manifestată prin primenirea casei şi înnoirea hainelor, alături de alte tradiţii, printre care şi forme de curtare, cum ar fi stropitul fetelor.
Pentru români, pregătirea Paştelui înseamnă mai întâi curăţenia şi bucatele care se fac în casă. De "curăţenia de Paşte" orice gospodină trebuie să se achite în timp util şi să aibă casa lună pentru primirea musafirilor pe parcursul a trei zile de sărbătoare.
Preparatele de Paşti care în general nu lipsesc de pe masă sunt ouăle roşii, drobul de miel, pasca şi cozonacul. Ouăle se vopsesc în Joia Mare, considerându-se un păcat mare orice lucru făcut în casă vineri, când la Biserică are loc Prohodul.
La ţară, românii aleg ouă proaspete de găină şi raţă prin scufundarea lor în apă (ouăle proaspete cad la fund, cele vechi se ridică la suprafaţă) şi pregătesc uneltele de ornamentat. Cele mai vechi "condeie" au fost lumânarea - cu al cărui capăt încins la foc se desenau pe ou anumite semne - şi pana de gâscă. Oamenii topesc ceara de albine în care se adaugă puţin cărbune pisat, încondeiază ouăle cu motivele dorite şi le pun apoi în vopsea pentru colorarea fondului. Local, se folosesc metode noi de decorare, mai mult sau mai puţin legate de încondeierea cu ceară: ouă pictate, decorate în relief, încondeiate cu frunze de plante, împodobite cu mărgele.

FELICITĂRI DE PAŞTE. Cele mai inspirate sau amuzante urări şi mesaje de Paşte :

Creştinii ortodocşi sărbătoresc Paştele duminică, pe 15 aprilie. Cei care vor să le trimită celor dragi felicitări sau mesaje de Paşte pot alege dintre urările legate de Sărbătoarea Învierii Domnului care circulă pe internet.

Iată mai jos o listă cu cele mai inspirate mesaje "clasice":
  • Fie ca bucuria Învierii Domnului să vă aducă în suflet linişte, pace şi fericirea de a petrece aceste clipe magice alături de cei dragi. Hristos a înviat!
  • Sărbători fericite încărcate de lumină, seninătate, bucurie şi dragoste!
  • Căldură în suflet, familie reunită, sentimente împărtăşite, satisfacţie maximă şi baftă la ciocnit ouă!
  • Lumina Sfintei Învieri să îţi aducă bucurie, iubire şi o minune care să îţi schimbe viaţa în cel mai frumos mod posibil!
  • Sfânta sărbătoare de Paşte este un moment în care dragostea, pacea şi seninătatea se unesc în numele Domnului. Hristos a înviat!
  • Fie ca sfânta sărbătoare a Învierii Domnului să-ţi aducă cele 4 taine divine: încredere, lumină, iubire, speranţă. Clipe de neuitat alături de cei dragi şi numai realizări!
  • E atâta lumină în jur, pentru fiecare dintre noi. Lasă lumina să intre în casa sufletului tău şi te vei simţi cu adevărat împlinit.
  • Bucuria vine din lucrurile mărunte, dragostea faţă de frumos vine din trăirile noastre. Trăieşte cu adevărat Învierea Domnului.
  • Abia aştept să ajung lângă voi, cei dragi sufletului meu. Până atunci aveţi grijă de voi şi faceţi curăţenie în casă şi în suflete. Se apropie Marea Sărbătoare a Învierii Domnului. Să o întâmpinăm aşa cum se cuvine!
  • Sufletul mi se umple de lumină gândindu-mă la sărbătoarea ce se apropie, la noaptea de Înviere, la mine şi la tine, la sentimentele ce ne apropie în fiecare zi tot mai mult! Hristos a înviat!
  • Redescoperă sentimentele sincere ce ţi se adăpostesc în suflet, fii mai bun cu cei ce au nevoie de dragoste şi sprijin şi la fel de iubitor şi plin de caldură cum numai tu ştii să fii!
  • Iisus a fost un crin printre spini, iar tu, prin dragostea lui, ai devenit un crin printre crini. Hristos a înviat!
  • Poate o să ţi se pară complet lipsit de originalitate, dar ştii că vorbele simple sunt şi cele mai frumoase. Aşa că Hristos a înviat!
  • Sper ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat!
  • Fie ca lumina Învierii Mântuitorului să vă inunde casa şi să vă aducă numai armonie, fericire şi multă iubire. Paşte fericit!

REŢETE DE PAŞTE - DROB DE MIEL şi DROB DE PUI. Trei modalităţi simple de a găti DROBUL DE MIEL şi de pui :

DROB DE PUI ŞI DROB DE MIEL. Drobul este un preparat tradiţional care nu trebuie să lipsescă de la masa de Paşte. Acest preparat are un nivel mediu de complexitate şi nu trebuie să stai mai mult de o oră şi 30 de minute în bucătărie pentru a-l găti.
Medicii nutriţionişti spun că drobul are un conţinut caloric redus şi poate constitui aperitivul perfect. O felie de drob conţine 80 de kilocalorii. Deoarece carnea de miel nu este pe placul tuturor, drobul poate fi făcut şi din carne de pui.
Drob de miel - varianta 1
Ingrediente:
● măruntaiele (ficat, plămâni, splină şi rinichi) unui miel de aproximativ 7-8 kilograme
● opt ouă
● trei legături de ceapă verde
● o legătură de pătrunjel
● trei legături de mărar
● două linguri de smântână
● o lingură de unt
● zece linguri de făină
● 50 de grame de ulei
● o lingură de sare
● o lingură de piper
Mod de preparare DROB DE MIEL.:
Se fierb măruntaiele de miel şi se lasă să se răcească, apoi se taie în bucăţele mici. Ceapa se taie mărunt şi se căleşte puţin în ulei. Se toacă mărunt şi verdeaţa şi apoi se adaugă peste carnea tocată mărunt, peste care se pune ceapa călită şi şapte ouă bătute spumă cu mixerul. Toate aceste ingrediente se amestecă, timp în care se adaugă sarea, piperul şi două linguri de făină.
Se unge o tavă cu ulei sau cu unt şi se tapetează cu restul de făină. Apoi se pune amestecul de drob şi se dă la cuptor la foc potrivit. După aproximativ 10-15 minute se scoate şi se adaugă deasupra oul rămas, bătut spumă. Se lasă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute, până prinde o crustă rumenă. Se poate mânca atât cald, cât şi rece, tăiat felii, aşezate pe frunze de salată verde şi, după preferinţă, cu smântână.
Drob de miel – varianta 2
Ingrediente:
● măruntaiele de la un miel, aproximativ 500 de grame
● două ouă fierte
● două ouă crude
● o felie pâine muiată în lapte
● o legătură de ceapă verde
● o legătură de pătrunjel
● o legătură de mărar
● o lingură de smântână
● sare
● piper după gust
● prapurul sau o foaie de tăiţei
● ulei pentru uns tava
Mod de preparare DROB DE MIEL.:
Se fierb măruntaiele în apă cu sare. Când se răcesc se trec prin maşina de tocat carne, împreună cu felia de pâine muiată. Dacă vrei, inima şi rinichii se pot tăia feliuţe cu un cuţit. Se adaugă ouăle crude, smântână, sare, piper, verdeaţă tocată mărunt, ceapă tocată cu cozi cu tot.
Se amestecă totul. Se unge o formă - după preferinţă: taviţa smălţuită sau forma de chec. Prapurul se spală şi se întinde în formă, lăsând mult şi pe margini. Se pune o jumătate din umplutură, se pun ouăle fierte - la alegere: sferturi pe toată suprafaţa umpluturii sau tăiate în jumătăţi în mijlocul umpluturii - se pune restul umpluturii, se nivelează cu lingura şi se întorc marginile prapuruli peste umplutură. Se lasă în cuptorul încins în prealabil timp de 30 de minute.
Menţiuni:
Dacă îl pregăteşti din măruntaie cumpărate separat şi nu ai prapur, poţi să îl coci într-o foaie de taieţei sau în foietaj, aproximativ 400 de grame. În acest caz foaia trebuie unsă cu ou. Pentru persoanele care nu suportă mirosul cărnii de miel este chiar indicat să înlocuiască prapurul cu orice foaie de aluat.  Se serveşte întreg, pe platou sau tăiat felii, însoţit neapărat de ceapă verde sau ridichi.